Vår affärside

Vi erbjuder ett heltäckande sortiment inom paketinslagning och är den naturliga samarbetspartnern på den nordiska marknaden. Med ett starkt kundfokus erbjuder vi högsta kvalitet, bästa design och kundanpassade lösningar.

Företaget

1961 startar Stig Hedlund Hedlunds pappersindustri AB. Julpapper och presentpapper säljs både i Sverige och på export. Allt papper trycks hos Åkerlund och Rausing. Senare köper Stig sin första egna tryckpress och sedan även rullmaskiner för tillverkning av konsumentrullar, hittills har man rullat in rullarna i cellofan för hand. Idag har vi en tryckpress för tryck i flexo, med vattenbaserad färg, sex rullmaskiner, två diskrullemaskiner och en automatisk packmaskin.

Vi tillverkar och säljer; julpapper, presentpapper, bokomslag, hyllpapper, band, rosetter, etiketter och presentpåsar.

Våra kunder är i första hand dagligvaruhandel, fackhandel, varuhus och pappersgrossister.

HPI har ett nära samarbete med International Greetings PLC (UK) som har familjen Hedlund som huvudägare. IG Design Group omsätter ca 3 miljarder SEK och har 2000 anställda. IG Design Group har tillverkning i följande länder; UK, USA, Holland, Kina, Polen och Australien. Samarbetet med IG Design Group innebär att vi har tillgång till mönster och produkter ifrån ett av världens största företag inom presentinslagning.

Hedlunds Pappersindustri AB är Nordens ledande leverantör av produkter till presentinslagning.

Grundades: 1961 Omsättning: 75 miljoner SEK Anställda: 34 personer Tillverkning: Göteborg Licenser: Disney Ägande: Privatägt familjeföretag